fallback

От 17 август ще се търгуват правата на ФеърПлей Пропъртиc

Дружеството със специална инвестиционна цел увеличава капитала си двойно до 50,7 млн. лв., чрез издаването на 25,35 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

12:00 | 08.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Търговията с правата от увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ-София стартира на 17 август, става ясно от съобщение на дружеството публикувано от БФБ – София.

Дружеството със специална инвестиционна цел увеличава капитала си двойно до 50,7 млн. лв., чрез издаването на 25,35 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Акциите преди увеличението са също 25,35 млн., колкото са и издадените права, с присвоен борсов код R4FPP. Съотношение между издадените права и новите акции е 1 към 1, като капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 10 млн. акции.

Крайната дата за търговия на правата на борсата е 30 август 2006 г., а аукционът за неизползваните права е на 11 септември. Правата ще могат да се прехвърлят до 1 септември, като крайната дата за записване на акции от увеличението е 27 септември 2006 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да участва в увеличението на капитала, е 11 август 2006 г.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Сомони 2001 ООД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка - ТБ Обединена Българска Банка АД.

Според Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, парите от поредното увеличение ще се използват както за продължаване на инвестициите в курортните комплекси Санта Марина край Созопол и Иван Рилски до Банско, така и за нови проекти.

Миналата седмица стана ясно, че Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е взел решение за емитиране на 5-годишни облигации на обща стойност 4 млн. евро.

До момента днес са изтъргувани 10 825 акции на дружеството на средна цена от 1,65 лв. за брой, като офертите купува/продава са на нива от 1,62/1,65 лв. за брой.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
fallback