fallback

ФеърПлей Пропъртис пуска облигации за 4 млн. евро

Парите ще се използват за построяването на хотела „Св.Иван Рилски” в Банско, за който дружеството придоби право за строеж в края на юли

18:32 | 04.08.06 г.

Съветът на директорите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е взел решение в четвъртък за емитиране на облигации на обща стойност 4 млн. евро, съобщиха днес от дружеството.

Облигациите ще са с матуритет 5 години, а лихвеният купон ще бъде EURIBOR + 4 пункта, платим на всеки шест месеца. Емисията ще се пласира от ТиБиАй инвест.

„Облигационната емисия ще се емитира посредством частно пласиране и се предвижда да бъде обезпечена както със строителството до момента, така и със застраховка на финансов риск, която ще е в сила докато цената на строящия се хотел не е достатъчна за обезпечаване на пълния размер на емисията” каза Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис.

Парите от облигационния заем ще се използват целево за строителството на хотел във ваканционно селище “Св.Иван Рилски” в Банско, за който дружеството придоби право за строеж в края на юли. Хотелът е с обща застроена площ 13 237 кв. м. Освен луксозният 4-звезден хотел в комплекса “Св. Иван Рилски, Хотел, SPA & Апартаменти” има още четири ваканционни блока с общо 162 апартамента предназначени за продажба.

След завършването му хотелът ще бъде отдаден под наем на специализирана в управлението на хотели фирма. Общият размер на инвестицията в луксозния хотел е 14 млн. лева, а крайният срок за завършването му е 30 март 2007 г.

На 19 юли тази година беше вписано увеличението на капитала на дружеството до 25,35 млн. лв. Ден след това беше взето решение за ново увеличение до 50,70 млн. лева. Сделката за закупуването на хотела “Св. Иван Рилски” е част от инвестиционната програма на дружеството със специална инвестиционна цел за тази година. Друг негов проект е ваканционното селище „Санта Марина” край Созопол. Там дружеството е сред основните инвеститори и е собственик на общо 10 828 кв. м апартаменти и ателиета.

Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД със 71,67 % от капитала. Останалите акционери са институционални инвеститори (три пенсионни и три договорни фонда) и още няколко по-дребни инвеститори.

За последно акциите на ФеърПлей Пропъртис се търгуваха на 2 август при цена 1,65 лева. Оферти „купува“ има на ниво 1,65 лева, а „продава“ - на ниво 1,71 лева.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:46 | 20.08.22 г.
fallback