fallback

Американци номинираха промишлената ни палата в софтуерен конкурс

Номинацията на софтуерния продукт на БТПП е в категория “Правителствени и неправителствени организации”

12:47 | 03.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Информационната система – портал на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) получи номинация за награда в американския конкурс Computerworld Honors Program 2006, съобщиха от палатата.

Номинацията на софтуерния продукт на БТПП е в категория “Правителствени и неправителствени организации”.

Информационната система представлява публичен регистър на български компании. Развитието и реализацията на системата са финансирани от БТПП, изпълнител е Глобал Конкултинг ООД. Регистърът ще бъде достъпен в реално време от месец септември тази година.

БТПП е първата българска организация, номинирана в престижния конкурс за най-добрите софтуерни решения, в чието жури участват директорите на водещите 100 ИТ компании в света. Конкурсът води началото си от 1988 г. Номинираните в тазгодишното му издание са 58 софтуерни продукта.

Критериите за избор на най-добрите софтуерни решения, са: широта на визията; значимост за обществото; ролята им за развитие на информационните технологии; иновативност и оригиналност. Номинираните разработки се съхраняват в националните архиви на университети, музеи и изследователски институти по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:29 | 29.08.22 г.
fallback