fallback

Централен депозитар вписа И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ

Регистрираният акционерен капитал на компанията е в размер на 14 млн. лв.

12:27 | 01.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

И Ар Джи Капитал-3 е поредното акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), което бе регистрирано в Централен депозитар, показват данните от седмичния бюлетин на институцията.

Справка в АПИС показва, че Българо-Американски Инвестиционен Фонд притежава 70% от капитала на дружеството, докато останалите 30 на сто са собственост на група физически лица. Регистрираният акционерен капитал на компанията е в размер на 14 млн. лв.

Подобно на другите дружества от групата, предметът на дейност на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ ще включва инвестиране на набраните парични средства в недвижими имоти с търговско предназначение, които ще бъдат отдавани под наем. От дружеството планират инвестиции във Варна и Стара Загора. Към момента в процес на подготовка е проект за изграждане на магазин във Варна по подобие на действащия търговски център „Черно море“.

В края на миналата седмица бяха публикувани финансовите отчети за първото шестмесечие на другите две дружества от групата – И Ар Джи Капитал-1 АДСИЦ и И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ.

И Ар Джи Капитал-1 обяви печалба от 283 хил. лв. спрямо 236 хил. лв. година по-рано, като ръстът се дължи основно на по-ниските разходи за лихви – 247 хил. лв. при 339 хил. лв. към 30 юни 2005. Приходите на фонда от наеми остават без промяна на ниво от 956 хил. лв.

Значително се повишават приходите на И Ар Джи капитал-2, като достигат 1,26 млн. лв. спрямо 173 хил. лв. за същия период на миналата година. Печалбата също се повишава от 170 хил. лв. на 309 хил. лв.

В приходите на двата фонда не се вклчюват счетоводни преоценки на имотите, поради което формираната печалба отразява превишението на паричните постъпления над паричните разходи, съобщават от групата.

И Ар Джи Капитал-1 притежава хипермаркет „Практикер” и търговски център „Орифлейм” на бул. „Цариградско шосе” в София. И Ар Джи Капитал-2 е собственик на търговски център „Черно море“ във Варна, където наематели са Практикер и Пикадили.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:09 | 21.08.22 г.
fallback