fallback

Преглед на печата за 1 август

07:41 | 01.08.06 г.
Автор - снимка
Създател

Турски самолети возят туристите ни
в. Стандарт
 
"България ер" закъса за самолети. Компанията не може да изпълнява чартърната си програма и нае турски аероплан заедно с екипажа. В петък и събота Боинг 737 на "Пегасус еърлайнс" направи два полета с чешки летовници от Бургас до Прага и обратно. Преди десетина дни чартъри на "България ер" с унгарски туристи изпълни и Еърбъс А-320 на "Уиз еър". Така, вместо да влязат у нас, парите на гостите отлитат зад граница. А цената на чартъра формира над 60% от туристическия пакет, който плащат чужденците. "България ер" изнемогва, защото е наела само 9 вместо планираните 11 боинга. От тях превозват пътници само 8.
 
Софийското парно пред фалит
в. Стандарт
 
Софийската "Топлофикация" може да бъде обявена във фалит точно преди началото на отоплителния сезон. "Нищо друго не ми е останало, освен да обявя дружеството в несъстоятелност." Това заяви енергийният министър Румен Овчаров по повод бездействието по подготовката на приватизацията на фирмата. Преди повече от месец министърът се договори с шефа на столичния общински съвет Владимир Кисьов за създаването на междуведомствена работна група, която да реши как да се продава парното. Досега обаче нищо не е направено. Както "Стандарт" вече писа, кметът Бойко Борисов дава на заден за приватизацията. И дори разработва стратегия за оздравяване на дружеството, съобщиха източници от дружеството.
 
"Летище София 2" готово за пътници през ноември
в. Сега
Нова жалба спъва концесията за морските летища
 
В началото на септември трябва да приемем новия терминал на "Летище София", обяви транспортният министър Петър Мутафчиев вчера. Той уточни, че тогава ще бъдат приети обектите на залата за пътници, а пероните ще останат за довършване до края на годината. Крайният срок бил 15 декември. Поетапното завършване на новото софийско летище залегна в споразумението между транспортното ведомство и строителя "Щрабаг".
 
Френската компания "Венси Консешън" е подала жалба пред 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС) срещу избора на концесионер за летищата във Варна и Бургас, съобщи министър Петър Мутафчиев. Правителството в края на юни одобри консорциума на немската "Фрапорт" с българската "БМ Стар" за стопанин на двата морски аеропорта. Това е втора жалба пред ВАС. В края на юни 3-членен състав на ВАС вече отхвърли първото оплакване на "Венси" срещу процедурата.
 
София не е склонна да затвори безмитните магазини до Турция
в. Сега
 
Все още не е сигурно, че България ще се поддаде на натиска на Европейския съюз да закрие безмитните магазини по границите с Турция и Сърбия. Това стана ясно от изказване на зам.-министъра на финансите Георги Кадиев пред БНР вчера. "В интерес на истината, позицията на Европейската комисия е доста спорна", каза Кадиев.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 01.08.06 г.
fallback