fallback

Фирмите ще се регистрират по ДДС на едно място в София

От 1-ви август започва работа ново звено „Регистрация“ на „Аксаков“ - 21, месец по-късно фирмите ще могат да се регистрират само в него

17:40 | 31.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Във връзка с протичащите в момента процеси по преструктуриране и оптимизиране дейностите на Териториална дирекция на НАП София град от 1 август 2006 г. в дирекцията се създава специализирано звено „Регистрация”, съобщиха от Национална агенция по приходите (НАП).

Новата централизирана структура се намира в сградата на териториалната дирекция (ТД) на НАП - София на улица „Аксаков” № 21. В нея ще се извършват всички дейности по регистрация и дерегистрация по ДДС, осъществявани до момента в 15-те офиса на ТД на НАП в София: приемане на заявления за регистрация и дерегистрация по ДДС; проверка за наличие или липса на основания за регистрация и дерегистрация по ДДС; издаване на удостоверение на регистрираните по ЗДДС лица.

„С изграждането на централизираното звено за регистрация и дерегистрация по ЗДДС се създава възможност за прилагане на единни стандарти при регистрацията и дерегистрацията по ЗДДС на нашите клиенти. Считам, че това ще доведе до оптимизиране на този процес и ще повиши качеството на работа на приходната администрация в София”, заяви Бойко Атанасов, директор на ТД София град.

За да се избегнат затруднения за клиентите през август, заявленията за регистрация и дерегистрация по ЗДДС, ще могат да се подават и в ТД на НАП – София град или в офиса по месторегистрация на съответната фирма. От 1-ви септември регистрацията и дерегистрацията по ДДС ще се извършват само в ТД на НАП – София град на ул. „Аксаков” № 21.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
fallback