fallback

До 20% падат цените на БТК към мобилни оператори при по-дълги разговори

До изтичането на първата минута разговорът се таксува по сега действащата цена от фиксиран към мобилен телефон

14:48 | 31.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

БТК намалява цените за обаждания от стационарни към мобилни телефони през август с до 20 процента, съобщиха от пресцентъра на телекома. Отстъпката важи за абонатите на плановете "У дома", "Стандартен", както и за абонаментния план на БТК за инвалиди с над 90 процента нетрудоспособност.

Специалното предложение на компанията не важи за аналоговите абонати, без възможност за отчитане по време.

БТК предоставя 20 процента отстъпка след втората минута на разговора и 10 процента по-малко от тарифата след първата. До изтичането на първата минута разговорът се таксува по сега действащата цена от фиксиран към мобилен телефон.

Така потребителите на телекома ще могат да говорят с абонати на Вивател за 24 ст. на минута след втората минута на разговора им в часовете от 21.00 часа до 7.00 часа на другия ден, събота, неделя и през празничните дни. Към абонати на Мобилтел, Глобул и Мобиком разговорът от третата минута на разговора в часовете на слаб трафик ще струва 0,382 лв.

Преди месец БТК заяви готовността си да намали цената на разговорите към мобилните оператори със значително въздействие на пазара за крайните си клиенти точно с толкова, с колкото тези оператори намалят цената за терминиране на разговори от фиксираните мрежи, казаха от пресцентъра на компанията.

Въпреки подкрепата си за инициативата на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за намаляване на цените за терминиране на трафик в мобилни мрежи, през последния месец няма сериозно развитие по този въпрос, който освен трайно поевтиняване на разговорите за клиентите на фиксираните оператори, ще доведе и до изпълнение на едно от изискванията на Европейската комисия в последния мониторингов доклад за България, допълниха оттам.

По данни на КРС цените за взаимно свързване, предлагани от мобилните оператори за терминиране на трафик от фиксирани телефонни мрежи, са по-високи от цената за терминиране на трафик от мобилни мрежи към фиксирани. 

По време на днешната борсова сесия акциите на БТК поскъпнаха с 2,76% до средна цена от 10,06 лв. за брой при изтъргувани 185 100 броя.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:32 | 31.07.06 г.
fallback