fallback

Търговията с правата на два АДСИЦ стартира през седмицата

Днес е последната дата за сключване на сделки с акции на Св. Св. Константин и Елена, даващи право на глас в Общото събрание на акционерите на 16 август

09:58 | 31.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

От днес на борсата се търгуват правата от първоначалното увеличение на капитала на СИИ Имоти АДСИЦ до 650 хил. лв. Вторичната търговия с правата ще продължи до 11 август с борсов код R2CEEP, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 7 септември 2006 година.

Учредители на дружеството са Банка Запад-Изток АД с 40% от капитала, СИИ Асетс Мениджмънт с 30% от капитала, и М 2 Агро Трейдинг ЕООД с 30%. Дружеството предвижда набраните през следващите две години средства да се инвестират в секторите „жилищно строителство” и „земеделски земи”.

В сряда стартира търговията с правата от увеличението на капитала на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт. Увеличението ще бъде от 3,25 млн. лв. на 4,875 млн. лв. чрез издаване на нови 1 625 000 акции, всяка с номинал от 1 лв. и емисионна стойност от 4 лв. Акции от увеличението ще могат да се записват от 2 август до 11 септември, а аукционът за неизползваните права е насрочен за 24 август.

Днес е петият работен ден от началото на първичното публично предлагане на Адванс Екуити холдинг. Ако след днешния аукцион останат незаписани акции, те ще бъдат предложени за записване в сряда и четвъртък.

Днес е и последната дата за сключване на сделки с акции на Св. Св. Константин и Елена, даващи право на глас в Общото събрание на акционерите на 16 август, когато ще бъде взето решение за разпределение на печалбата за 2005 година в размер на 1,04 млн. лв.

Сряда е последният ден, в който книжата на Проучване и добив на нефт и газ ще се търгуват с право на глас в Общото събрание на 21 август. На него ще бъде гласувано увеличение на капитала на компанията със собствени средства от 873 хил. лв. на 12,23 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:33 | 30.08.22 г.
fallback