fallback

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис с печалба от 11,62 млн. лв. за полугодието

Значителният ръст на печалбата е резултат основно от преоценка на активите на дружеството

12:53 | 29.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Анна Захариева, изпълнителен директор на ФеърПлей Резиденшъл пропъртис. Снимка: Архив на дружеството

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД приключи първото шестмесечие с печалба от 11,62 млн. лв. спрямо 33 хил. лв. за съответния период на миналата година. Това показват данните от междинния финансов отчет на компанията.
Значителният ръст на печалбата е резултат основно от преоценка на активите, съобщиха от дружеството. Съгласно счетоводните стандарти, двете жилищни сгради, собственост на дружеството, са рекласифицирани като инвестиционни имоти, тъй като са отдадени под наем. Според направената преоценка стойността им е 18,02 млн. лв.
Първият завършен обект представлява самостоятелна жилищна сграда с хотелско обслужване и общо 26 апартамента и стаи, която е част от миникомплекс “Изток”. Сградата е с обща разгъната застроена площ от 2 204,63 кв. м. и разполага с фитнес център, масаж, сауна и ресторант. Средната заетост реализирана в предишни периоди е около 85%. От април тази година ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис отдава Апартмънт хаус „Изток” срещу месечен наем от 50 хил. лева. Компанията има сключен договор с ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт ЕООД за наем на сградата за период от четири години, като наемът ще се индексира в началото на всяка година с темпа на инфлация в Европейския съюз.
Другият завършен обект Апартмънт хаус „България” е част от миникомплекс „България”, намиращ се в близост до бул. „България”. ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис има сключен четиригодишен договор за отдаване на Апартмънт хаус „България” с ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт ЕООД. Според договора за периода април-юни 2006 сградата е отдавана срещу месечен наем от 40 хил. лева, а от юли 2006 до края на четиригодишния период той е ще е 70 хил. лева. Общата разгъната застроена площ на АХ „България“ е 7 025 кв.м. с 47 броя апартаменти и стаи.
В края на юни 2006 година ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис получи кредит в размер на 6 млн. евро от Пощенска Банка. 500 хил. евро от тези средства са използвани за закупуване на спортен комплекс в рамките на миникомплекс „България”, където е разположен и АХ „България”. Комплексът предлага закрит басейн, фитнес център, сауна, масаж, таласотерапия, козметик и фризьор. Спортният комплекс ще бъде отдаден под наем по подобие на останалите активи, притежавани от дружеството. Остатъкът от средствата ще бъде използван за финансиране на проект „Панчарево”, както и за други нови проекти.
Проект „Панчарево” е в подготвителна фаза. Плановете включват изграждане на 18 къщи с обща разгърната застроена площ приблизително 4 500 кв. м. Инвестицията за изграждането на къщите се предвижда да бъде приблизително 6 млн. лева. Калкулираната към момента цена за строителство на квадратен метър надземна застроена площ, включваща разходите за обзавеждане е 650 евро. Подземната разгъната застроена площ се очаква да бъде около 2 200 кв.м, а цената на строителство под земята да бъде приблизително 100 евро на кв.м.
От компанията очакват строителният цикъл да завърши през февруари 2008 година. Тогава трябва да започне експлоатацията на къщите. Предвидено е постигане на 65% заетост през 2008 година и 80% през 2009 година. Наемната цена се очаква да бъде 2 000 евро месечно за къща.
Акциите на ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис бяха регистрирани за търговия на БФБ – София на 12 юли тази година. Основният капитал на дружеството е 11,038 млн. лв., а основни акционери в него са ФеърПлей Интернешънъл АД с дял от 80,35% и председателят на Съвета на директорите на ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис – Марио Захариев, с дял от 19,64 на сто. Изпълнителен директор на дружеството е Анна Захариева.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:37 | 13.09.22 г.
fallback