fallback

От 7 август започва търговията с правата на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ

Броят на издадените права е 150 хил., като срещу всяко от тях ще може да бъде записана една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лев

10:02 | 29.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Търговията с правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ със 150 хил. лв., ще стартира на 7 август чрез смесен закрит аукцион, организиран от системата за търговия на Българска фондова борса - София.

Времевият интервал за прoвеждане на аукциона е между 09:30 ч. и 11 ч., като борсовият код на правата е R1UNIP. Първичната продажба на правата ще приключи на 18 август.

Вторичната търговия с правата ще започне на 7 август с борсов код R2UNIP и ще продължи до до 18 авуст. Началната дата за записване на акции от увеличението е 7 август, а крайната е 14 септември 2006 година.

Капиталът на дружеството преди увеличението е в размер на 500 хил. лв. Броят на издадените права е 150 хил., като срещу всяко от тях ще може да бъде записана една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Борсовият член, упълномощен да извърши продажбата на правата и да обслужва увеличението на капитала, е ИП Сомони 2001 ООД, а банката, в която може да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена българска банка ЕАД.

Юнивърсъл ООД притежава 51% от Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ, ЗД Евроинс АД е с дял от 30%, докато останалите 19 на сто са собственост на физическо лице.

Дружеството със специална инвестиционна цел има закупено право на строеж на бизнес сграда в Дружба 1, както и поземлен имот в Люлин, който е в непосредствена близост до Кооперативен пазар. Намеренията на ръководството са офисите в Дружба да се отдават под наем, докато имотът в Люлин да се продаде.

Свързани компании:

Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ-София(45U)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:26 | 28.08.22 г.
fallback