fallback

Над 60 акта за нарушени патентни права издадоха за половин година

При подготовката на становищата експертите са посетили съответните обекти, за да се запознаят с веществените доказателства

17:27 | 25.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

За периода януари-юни Патентното ведомство е издало общо 64 акта за нарушения на правата върху индустриалната собственост в търговски центрове и базари в София и в страната, съобщиха от ведомството. Иззети са над хиляда облекла, както и три тона кафе.

Експерти от дирекцията "Експертиза на марки и географски означения" на Патентното ведомство, осъществявайки сътрудничество с МВР, са дали становища по 57 административни нарушения и са направени 51 експертизи по образувани дознания.

При подготовката на становищата експертите са посетили съответните обекти, за да се запознаят с веществените доказателства.

Вследствие на проверките е нараснал броят на исканията към Патентното ведомство за предварително проучване на съществуването на права върху марки, действащи на територията на България, което говори и за формиране на култура у българския бизнес по отношение на правата върху индустриалната собственост и за стремеж за зачитането им, коментират от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:36 | 31.08.22 г.
fallback