fallback

Акционерите на Специализирани Бизнес Системи гласуваха за листване на БФБ

Общото събрание одобри увеличение на капитала до 8 млн. лв., което ще се извърши на два етапа

14:38 | 25.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Специализирани Бизнес Системи АД (СБС) гласуваха за увеличение на капитала от 1,5 млн. лв. на 8 млн. лв. на проведеното на 21 юли Общо събрание, съобщиха от дружеството.

Предвижда се увеличението да се извърши на два етапа. На първия етап основният капитал на компанията ще бъде увеличен до 5 млн. лв. за сметка на натрупаните резерви и неразпределена печалба, след което се планира увеличение с 3 млн. лв. чрез публично предлагане на Българската фондова борса.

Общото събрание одобри одитираните финансови отчети на дружеството и взе решение за преобразуването му в публична компания. Избраният инвестиционен посредник е ИП Капман АД.

Специализирани Бизнес Системи е основана през 1990 година. Основната дейност включва системна интеграция, изграждане на решения за офиси, доставка, инсталация и сервизиране на компютърна и офис техника, доставка на интернет услуги и др.

В седмицата на провеждане на годишното Oбщо събрание бяха сключени три нови договора за доставка на техника и услуги с ключови клиенти. След провеждане на конкурси по Закона за обществените поръчки, Националната Агенция по приходите е възложила на дружеството доставката на 380 мрежови принтера за нуждите на централното управление. Министерството на външните работи оборудва Дипломатическия институт, а Министерство на здравеопазването е възложило на СБС АД доставката и монтажа на офис оборудване, битова техника, компютри и копирна техниха за нуждите на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“.

Според данни от Computerworld България приходите на дружеството за миналата година са в размер на 9,617 млн. лв., или с 84,2 на сто повече спрямо предходния отчетен период. Печалбата за изминалата година възлиза на 138 хил. лв. СБС-Специализирани Бизнес системи ООД - София (което е 70% собственост на Кирил Желязков и Борислав Братанов) държи 65,673 на сто от капитала на акционерното дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:53 | 04.09.22 г.
fallback