fallback

Боинг организира рекламни полети в Граф Игнатиево

Проектът за превъоръжаване на военната ни авиация на стойност над 1 милиард долара привлича напоследък в България най-мощните производители в бранша

18:51 | 24.07.06 г.

Два изтребителя F/A-18 E/F - Супер Хорнет ще направят четири полета с чисто рекламна във вторник в авиобаза Граф Игнатиево. По този повод днес представители на Военноморските сили на САЩ и на корпорация Боинг направиха в Пловдив презентация на изтребителя.

От Великобритания след участието си в два авиосалона изтребителите прелитат до България за специалната демонстрация пред специалисти на българските военновъздушни сили.

Проектът за превъоръжаване на военната ни авиация на стойност над 1 милиард долара привлича напоследък в България най-мощните производители в бранша. Майкъл Сиърс от ВМС на САЩ и директорът на международната програма на Супер Хорнет Рик Макрари заявиха, че правителството на САЩ вече не прави поръчки на Локхийд Мартин за F-16, тъй като този изтребител вече е стигнал тавана на своите възможности. Той се произвежда единствено за клиенти от чужбина. Докато в момента се изработват 210 многоцелеви изтребителя Супер Хорнет, заявени от американската администрация. Единичната цена на един Супер Хорнет, в който е използвана технологията Стелт, а също и много електроника, характерна за самолетите от пето поколение, струва 58,8 млн. долара.

В демонстрационните полети ще участват и четирима български военни пилоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 04.09.22 г.
fallback