fallback

Морските полети на България Ер за август вече са наполовина резервирани

Очакванията на компанията са в следващите две седмици броят на резервациите да нарасне значително

10:49 | 24.07.06 г.

Над половината от местата на полетите на България Ер от българското Черноморие до Европа и обратно за август вече са заети, съобщиха от компанията. Очакванията на компанията са в следващите две седмици броят на резервациите да нарасне значително.

С увеличаването на полетите по дестинацията Бургас-Дъблин-Бургас от два на три пъти седмично и засилването на туристическия поток към Черноморието броят на превозените пътници по морските направления през август ще се увеличи с до 30% в сравнение с юли, поясняват от превозвача.

Специалните полети на компанията от Черноморския бряг са валидни до края на летния сезон и предлагат директна връзка от Варна до Виена, Мадрид, Милано, Амстердам и Лондон, както и от Бургас до Лондон, Дъблин и Мадрид.

Освен туристите от морските полети се възползват и много чуждестранни инвеститори, които се интересуват от възможности за закупуване на имоти по Черноморието, обясни Златин Съръстов, изпълнителен директор на България Ер.

Представянето на българското Черноморие като ваканционна дестинация е темата на лятната инициатива на България Ер в рамките на проекта „Духът на България на борда на България Ер”. Чрез бордното списание пътниците на авиокомпанията могат да разберат какви атракции предлагат летните ни курорти.

България Ер е еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие. Едноличен собственик е Министерство на транспорта и съобщенията. През ноември 2002 година със заповед на министъра на транспорта и съобщенията компанията е определена за национален превозвач по дестинациите Франция, Германия, Великобритания и Северна Ирландия, Обединените арабски емирства, Унгария, Чехия, Холандия, Швейцария, Испания, Белгия, Швеция, Дания, Австрия, Италия, Русия, Израел. Превозвачът разполага с осем самолета Боинг 737.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:34 | 12.09.22 г.
fallback