fallback

Адванс Екуити холдинг в центъра на вниманието тази седмица

Първичното публично предлагане на дружеството стартира на 25 юли (вторник)

09:44 | 24.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Вниманието на инвестиционната общност тази седмица ще бъде насочено основно към първичното публично предлагане на Адванс Екуити холдинг, което стартира на 25 юли (вторник).

Съгласно решение на Общото събрание на акционерите на дружеството и потвърден проспект от Комисията за финансов надзор компанията ще увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 12 млн. лв. чрез предлагането на 10 млн. обикновени поименни безналични акции с право на един глас с номинална и емисионна стойност от един лев всяка.

Основни акционери в Адванс Екуити холдинг са Карол Стандарт ЕООД с 50,5% от капитала и ИД Адванс Инвест АД с 49,5%. Първите проекти, в които холдингът участва като акционер-учредител, са в сферата на производството на енергия от възобновяеми енергийни източници, енергийната ефективност и строително-ремонтните дейности, както и агробизнеса.

В четвъртък ще се проведе Общо събрание на акционерите на варнеския производител на мебели Явор АД, на което ще бъде гласувано бракуване на дълготрайни материални активи.

Общото събрание на Балкантурист Елит, на което ще бъде гласувано решение за продажба на 93,73% от капитала на Гранд Хотел Велико Търново за 4 млн. евро, ще се проведе в петък. Тогава е и последната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Българска роза – Севтополис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:36 | 24.07.06 г.
fallback