fallback

Над 30 хил. души превози Wizz Air от и до София за осем месеца

От българската столица компанията лети до Будапеща, откъдето предлага връзки до Франкфурт, Рим, Лондон и Париж; от месец май има и директни полети до Лондон

12:42 | 21.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Над 30 хил. души е превозила нискотарифната авиокомпания Wizz Air по линията София-Будапеща-София от старта на дейността си в България в средата на септември до края на април. Това съобщиха от компанията за Investor.bg, уточнявайки, че пазарният дял на Wizz Air от сегмента на нискотрафините превозвачи у нас към момента е 54%.

От българската столица компанията летеше до края на април само до Будапеща, откъдето предлагаше връзки до Франкфурт, Рим, Лондон и Париж. От месец май превозвачът пусна и директен полет София-Лондон.

От Wizz Air съобщиха още, че са подписали договор за поръчка на нови 20 самолета Ербъс А320, след като през миналата година вече бяха поръчани 12 броя. Към момента компанията лети с общо 9 самолета. Първите поръчани самолети ще бъдат доставени в периода 2007-2008, а втората поръчка ще се осъществи през 2009-2011 г. Компанията планира през 2012 г. да разполага с общо 53 самолета Ербъс А320. Всички самолети ще разполагат с двигатели V2500 на International Aero Engines и ще бъдат конфигурирани за една класа, с места за 180 пътници.

У нас превозвачът извършва полети и по линиите Бургас-Будапеща-Бургас и Бургас-Лондон-Бургас. От Wizz Air заявиха, че се предвижда разкриването и на нови линии в България, но засега не се уточнява какви. Още за нискотарифните авиокомпании

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:48 | 11.09.22 г.
fallback