fallback

Метизи с договор на стойност 5,209 млн. лв.

Договорът е за доставка на проводник АСО-400 и гръмозащитно въже С-70, които трябва да бъдат доставени на Консорциум Елмонтажи до 7 месеца

12:03 | 20.07.06 г.

Метизи АД-Роман сключи договор за подизпълнение с Консорциум Елмонтажи ООД, във връзка с проведена от Национална електрическа компания ЕАД Международна обществена поръчка под името Енергия 2 "Построяване на високоволтов електропровод 400 кV Карлово-Пловдив и смяна на високоволтов електропровод 110 кV ТЕЦ Пловдив-Чернозем-Хисар", съобщава Българска фондова борса.

Договорът е за доставка на проводник АСО-400 и гръмозащитно въже С-70 на обща стойност 5,209 млн. лв. Срокът на доставката е не по-късно от седем месеца.

В края на юни на проведеното Общо събрание на дружеството акционерите овластиха Съвета на директорите за издаване на емисия корпоративни облигации в размер до 5 млн. лв. и срок до 5 години. Пред Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите Калинка Тенкова обяви, че постъпленията от емисията ще бъдат използвани за оборотни средства.

Предметът на дейност на Метизи е производство на стоманени телове, въжета и изделия от тях, алуминиеви и алуминиево-стоманени проводници, инженерингова дейност, транспортна дейност в страната и чужбина, търговия, експорт, импорт и др.

През април компанията получи комплексно разрешително от Министерство на околната среда и водите за инсталация за повърхностна обработка на метали чрез химически процеси и инсталации за нанасяне на покрития от разтопен метал.

До момента на днешната борсова сесия бяха изтъргувани 677 броя от книжата на дружеството на цени между 9,50 и 11,71 лв. за брой.

Свързани компании:

Метизи АД(METZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
fallback