fallback

Акциите на Финтекско ще се търгуват на борсата от 20 юли

Книжата на компанията ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“, като присвоеният борсов код е FTXCO

13:12 | 18.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на Финтекско АД ще се търгуват на БФБ-София от 20 юли, гласи съобщение, публикувано на сайта на борсата.

Книжата на компанията ще бъдат регистрирани за търговия на „Неофициален пазар на акции“, като присвоеният борсов код е FTXCO. Размерът на капитала на дружеството е 686 хил. лв., разпределни в 685 857 акции, всяка с номинална стойност от един лев.

През юни КФН потвърди и проспект за първично публично предлагане на акции на Финтекско, като за записване ще бъдат предложени 2 057 571 нови акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка една. С увеличението капиталът на дружеството ще надхвърли 2,74 млн. лв.

В началото на миналата седмица от компанията обявиха, че с набраните средства от увеличението ще бъдат закупени два етажа от индустриална сграда в столичния квартал Овча Купел. Дружеството възнамерява да обособи двата етажа като индустриални складови помещения, които да отдава под наем.

По данни на информационния регистър АПИС физически лица притежават 83,23% от капитала на Финтекско, а най-големият акционер е Калиман-РТ АД, притежаващ дял от 15,86%.

Свързани компании:

Софарма логистика АД(6SL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 11.09.22 г.
fallback