fallback

Преглед на печата за 17 юли

07:50 | 17.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Британците се излъгали с купуването на имоти у нас
в. Сега
 
Британците, които искат да инвестират в имоти по Българското Черноморие, трябва много да внимават. Това предупреди във вчерашния си брой авторитетният британски вестник "Сънди таймс".
 
В обширна статия във вчерашния брой се казва, че хиляди британци са били привлечени от възможностите да вложат средства с голяма печалба в такива имоти, но бумът в строителството по морето и в планинските курорти сега им изиграва лоша шега. Вместо възвръщаемост от поне 10% от даването под наем сега те печелят половината от това, ако изобщо успеят да дадат имота под наем, заради пресищането на пазара. Онези, които са се надявали да продадат на печалба, открили, че безмилостното строителство може да им попречи дори да си върнат парите, пише в статията, онагледена с примери.
Изнасяме цигари за арабските емирства
в. Стандарт
 
"Престиж" и ММ ще се продават вече в Дубай и съседните емирства. Договорът е подписан миналия вторник, съобщи изп. директор на "Булгартабак" Христо Лачев за "Стандарт". Досега българските папироси бяха изнасяни на едро само за безмитната зона на емирството. На дребно цената на кутия от родните марки ще е около 2 долара. Първоначално пазарът ще бъде тестван с два контейнера.В началото на септември се очаква да бъде подписан и контракт за износ на родни марки за Испания. Вече е договорен експортът на "Виктори" за Италия, в понеделник холдингът ще получи бандеролите. "Виктори" ще се продава на ботуша за 3,20 евро кутията.
 
 
Още година КАТ няма да знае кой няма застраховка
в. Сега
 
Още поне година КАТ няма да знае кои собственици на автомобили са без сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" или срокът й е изтекъл.  Това излиза от публикуваната в "Държавен вестник" наредба за начина, по който информационният център по "Гражданска отговорност" ще обменя информация с МВР.
 
Както "Сега" вече писа, информационният център ще получава всяка седмица данни от КАТ за произшествията, а от своя страна трябва да му предоставя данни за всяка сключена застраховка. Когато една задължителна застраховка изтича, центърът трябва да уведомява собственика на колата да я поднови, като му дава 14-дневен срок да представи доказателства, че има полица. Ако това не се направи, центърът уведомява КАТ, който ще санкционира нарушителя. Точно този член от наредбата обаче влиза в сила след една година. Не е ясна причината, поради която се налага отлагането.
Чужденци поемат аерогарите догодина
в. Стандарт
 
Следващото лято ще започне разширението на аерогарите в Бургас и Варна от концесионера - консорциума "Фрапорт/БМ Стар". Това прогнозира транспортният министър Петър Мутафчиев. Отдаването на двете летища на германската и българската компания бе оспорвано в съда от другия кандидат - "Винси Еърпортс". Надявам се, че Върховният административен съд ще разгледа делото до края на този сезон или най-късно след ваканцията, коментира Мутафчиев.
Несебър подарява имот на Майкъл Джексън
в. Стандарт
 
Майкъл Джексън може да се засели в Несебър. Местни общинари обещават да му подарят огромен парцел, за да си построи резиденция. Инициатор на сензационната оферта е шефът на местния парламент Димитър Янков. Идеята му хрумнала, след като прочел в пресата, че попзвездата си търси земя в Европа. Колеги на Янков в общинския съвет веднага го подкрепили. Вече се подготвя докладна записка, която ще бъде внесена за гласуване на сесията през септември. Междувременно Янков е осъществил контакти с няколко международни организации, които да посредничат в разговорите със звездата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:18 | 18.08.22 г.
fallback