fallback

Николай Митанкин: Не правим разлика между малки и големи акционери

Директорът за връзки с инвеститорите на Стара планина Холд допълни, че консервативната политика на холдинга дава резултат

18:32 | 12.07.06 г.

Николай Митанкин. Снимка: Investor.bg

Трета борсова сесия книжата на Българска роза-севтополис АД-Казанлък, ТБ ДЗИ Банк АД-София, Оргахим АД-Русе, Холдинг Варна А АД се търгуват на по-горен сегмент, а именно на “Официален пазар”, сегмент “В”, а акциите на Синергон Холдинг АД - на акции Сегмент "A". По този повод днес на Българска фондова борса се състоя официална церемония по представяне на дружествата, както и на откриване на търговската сесия от страна на Ана Захариева, изпълнителен директор на ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД по повод листването на акциите на дружеството на БФБ – София. За Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на Стара планина Холд Николай Митанкин сподели, че от холдинга не правят разлика между малките и големите акционери. Дружеството има два дни на отворените врати в понеделник и четвъртък и винаги идват хора с въпроси. "Добрата, консервативна политика, която холдингът води, дава резултат и за момента не смятаме да придобиваме и прехвърляме участия", каза Митанкин в отговор на наш въпрос.

Всички публични дружества, в които холдингът притежава дялови участия, разпределят дивиденти тази година. "Днес ще подпишем договор с Централен депозитар за изплащане на дивидента през структурите на институцията за онези акционери, който имат сметки при инвестиционни посредници", допълни той. Стара плана Холд ще стартира от 15 септември изплащане на нетен дивидент в размер на 0,1281 лв., каза още Николай Митанкин.

Главният изпълнителен директор на ТБ ДЗИ Банк Красимир Ангарски каза пред Investor.bg, че не може да се прецени колко банки ще останат до 2010 г.

Преди седмица Жозе Филипе Торес, съучредител на международната консултантска компания Bloom Consulting, изказа мнение, че до четири години банките в България ще са не повече от осем на брой, като изчезването на голяма част от финансовите институции ще бъде резултат от очакваната засилена консолидация в сектора. "Тепърва много чужди банки ще отварят офиси в България. В зависимост от стратегията на самата банка се преценява дали тя ще закупува българска банка или ще открива собствени офиси", допълни Ангарски.

Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:40 | 10.09.22 г.
fallback