fallback

„Армеец” очаква около 60 млн. лв. премиен приход за 2006 г.

По данни на „Армеец” компанията е с най-много застраховани летателни апарати

14:22 | 12.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

ЗПAД „Армеец” очаква премиен приход за 2006 г. от 55-60 млн. лв., съобщиха от компанията след проведена днес пресконференция във Варна по повод 10-годишнината на дружеството. За 2005 г. брутният премиен приход на „Армеец“ възлезе на 44,7 млн. лева, а печалбата след данъчно облагане е 6,7 млн. лева. 

От дружеството съобщиха още, че са получили рейтинг ВВ+ за способността за изплащане на искове. Той е присъден от Българската агенция за кредитен рейтинг, която работи с индийското представителство на "Муудис". По данни на „Армеец” компанията е с най-много застраховани летателни апарати. Дружеството застрахова самолети на гражданската и селскостопанската авиация, хеликоптери и др. Клиенти на застрахователното дружество са „Хемус еър”, „Ер виа”, „Виаджо”, както и редица физически лица, притежаващи летателна техника.

ЗПAД „Армеец” е създадено през 1996 г. с основни акционери Министерство на отбраната (МО), ДЗИ, ЗПАД "Булстрад" и търговски дружества от системата на МО. През 2002 г. дружеството е приватизирано. Мажоритарен собственик става „Химимпорт” АД с 91,92%. В момента най-големият акционер е „ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт” АД с 83,57%, „ЦКБ” АД с 9%, Министерство на отбраната – 4,6%, а останалите акции са собственост на търговски дружества от системата на министерството.  

На последното редовно годишно Общо събрание на акционерите на застрахователното дружество беше взето решение за увеличение на капитала от 8,59 млн. лв. на 15,019 млн. лв. и за регистриране на акциите в Централен депозитар.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:04 | 13.09.22 г.
fallback