fallback

Модерни технологии поставят нови възможности за бизнес комуникация

„Телеконференциите помагат на хората да преодолеят географските и политическите граници помежду им, общувайки на едно по-високо ниво“, заяви Марина Анагностопуло, търговски директор на гръцкото представителство на Chorus Call

13:49 | 12.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

„Телеконференциите помагат на хората да преодолеят географските и политическите граници помежду им, общувайки на едно по-високо ниво“, заяви Марина Анагностопуло, търговски директор на гръцкото представителство на Chorus Call. Новите възможности в областта на бизнес комуникациите бяха представени в рамките на семинара „Чувствителна информация за цената на акциите, вътрешна информация“, организиран от Българската асоциация по връзки с инвеститорите. Медиен партньор на събитието бе Investor.bg.

„Chorus Call предлага различни варианти за осъществяване на конферентни връзки между неограничен брой участници. Телеконференциите могат да се осъществяват по телефона, чрез видео връзка или по интернет“, каза Марина Анагностопуло. За провеждането на видео телеконференция е необходимо участниците да разполагат със специализирано оборудване, което могат да закупят или да наемат за единични случаи.

Допълнителни опции предоставя провеждането на конференции по интернет. Организаторът на телеконференцията може да идентифицира участниците, да получава информация за времето на техния престой и активността им. В допълнение към конферентната връзка могат да бъдат представяни и презентационни файлове, изображения и др. Друг начин за осъществяване на бизнес комуникация е т. нар. „streaming“. Той дава възможност за предаване на презентация на живо по интернет.

Телеконференциите могат да бъдат модерирани или немодерирани, като в първия случай могат да се използват услугите на представител на Chorus Call. Организаторът може да получи допълнителна сигурност, като заключи достъпа до конференцията за неоторизирани участници. От изключителна важност в областта на връзките с инвеститорите е възможността за запис на проведеното мероприятие, който може да бъде предоставен на медиите, регулаторните органи и инвеститорите.

Chorus Call е създадена през 1968 година в САЩ, като развива дейността си съвместно с Compunetics, един от световните лидери в областта на дизайна и производството на системи за телеконферентна комуникация. Към момента компанията разполага с офиси в САЩ, Австралия, Бразилия, Канада, Германия, Гърция, Индия, Италия, Южна Африка и Швейцария. Гръцкото представителство на Chorus Call предлага услугите на компанията на Балканския полуостров, а също и в Близкия Изток и Северна Африка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:27 | 06.09.22 г.
fallback