fallback

Откриха център за 350 хил. долара по проекта JOBS в Бургас

В страната има още 41 подобни центъра, които се изграждат по проекта JOBS на социалното министерство

11:37 | 11.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Нов център на стойност 350 хил. долара бе открит официално днес в Бургас от заместник-министъра на труда и социалната политика Явор Димитров, съобщиха от министерството. Всъщност центърът функционира от декември 2004 г., но вече има и своя собствена сграда.

По думите на Димитров благодарение на този център до момента вече 240 души са преминали през различни обучения, като успешно действа и схемата за финансов лизинг, която осигурява на местни предприемачи необходимите им машини и оборудване.

В страната има още 41 подобни центъра, които се изграждат по проекта JOBS на социалното министерство.

Сградата разполага със зала за обучения, ИТ център, приемна и кабинети на консултантите по маркетинг и финанси. Услугите, които се предлагат, са насочени към микро и малкия бизнес, селскостопанските производители и безработните, които имат идеи за стартиране на собствен бизнес.

Центърът управлява лизингов фонд, предназначен за закупуване на машини, оборудване, селскостопанска техника или съоръжения за развитие на малък бизнес.

Лизинг с максимална стойност 25 000 лева се отпуска на действащи и стартиращи микро и малки фирми, земеделски производители, занаятчии или на безработни с идеи за стартиране на собствен бизнес. Преференциите за стартиращ бизнес от юли т. г. включват и възможност да се кандидатства едновременно за лизинг и за безвъзмездна финансова помощ до 2 000 лева.

Средствата по грантовата схема се осигуряват от ПРООН и могат да се ползват за закупуване на машини и съоръжения, материали за обезпечаване на дейността, застраховки на активи, реклама, лицензи и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:29 | 14.09.22 г.
fallback