fallback

Полетите Варна-Лондон на British Airways стават целогодишни

Авиокомпанията ще лети от Варна до Лондон и през зимата

12:28 | 10.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

British Airways ще изпълнява полети по линията Варна – Лондон – Варна целогодишно, съобщи търговският мениджър на British Airways за България – Емил Делибашев.

Авиокомпанията откри линията Варна – Лондон в края на март тази година като част от програмата за разширяване и утвърждаване на присъствието на превозвача в региона. Първоначално полетите бяха открити само за летния сезон, но още тогава от компанията обявиха намеренията си да ги превърнат в целогодишни.

Щастливи сме да обявим, че British Airways ще осъществява полети от Варна до Лондон през цялата година, заяви Емил Делибашев, добавяйки, че линията Варна – Лондон се е оказала особено успешна за авиокомпанията, каквито са били и очакванията.

Според него Варна е важна дестинация и това е довело до решението за целогодишно предлагане на полети по тази линия.

В момента British Airways лети от Варна до летище Гетуик – Лондон четири пъти седмично.

Полетите в понеделник и вторник са с час на излитане от летище Варна – 05:00 сутринта, а тези в сряда и събота – 21:15. Линията се обслужва от Boeing 737-400, който разполага със 146 места, уточняват от компанията.

През зимния период авиокомпанията ще оперира по линията Варна – Лондон два пъти в седмицата – в четвъртък и неделя.

Зимното разписание на British Airways предлага по-ранни часове на полетите. Часът на излитане от летище Варна е 18:25, а на пристигане на летище Гетуик – 20:05. Клиентите на авиокомпанията, пътуващи от Лондон за Варна, ще излитат от летище Гетуик в 12:10 и ще пристигат на летище Варна в 17:35.

От British Airways добавят също така, че предлагат на клиентите си, пътуващи от Варна до Лондон, водещия си продукт, който включва Euro Traveller – икономическа класа и Club Europe – бизнес класа. Пътниците в Club Europe могат да се възползват от новата тарифа на стойност 342 евро, без включени летищни такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:14 | 10.09.22 г.
fallback