fallback

Преглед на печата за 10 юли

08:05 | 10.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Летните ни курорти са № 1 в Швеция
в. Сега
Губим германските туристи, съобщи шефът на "Албена" Красимир Станев вчера на заседание на Националния борд по туризъм. Всяка година комплексът посрещна с 20% по-малко немци, а сега се очертава спад от 50%. За сметка на това има ръст на курортистите от други страни. Това лято България е най-продаваната дестинация на Скандинавския пазар, похвалиха се от "TUI България". В "Албена" пък за първи път гостите от Русия са повече от немците. "Слънчев ден" също отчита 15% ръст на руски туристи. Чехи и унгарци се връщат на нашето Черноморие, а по северните плажове отбелязват бум на румънци. Шведи и норвежци предпочитат по-южните курорти.
Според Антоанета Тодорова от "Балкан холидейз" свръхзастрояването на курортите трябва да се компенсира с отлична инфраструктура. Нужни са и нови аерогари, старите военни летища да бъдат дадени на концесия, предлагат от туристическия бранш.
Предприемачи искат план срещу хаоса по морето
в. Новинар
 
Общините и държавата трябва да изготвят план за строеж на Черноморието. Това заяви вчера несебърският предприемач Христо Христов, който е член на Българската строителната камара.
Планът трябва да определя къде и какво да се строи, за да се избегне хаосът на Черноморието, смята бизнесменът. Според него трябват ясни правила, които да защитават както собствениците на земи, така и екологията. Заради прекомерното застрояване по морето интересът на инвеститорите се е насочил към по-малко населени райони.
Автопаркът на парламента - над европейско равнище
в. Сега
Проучване на портал "Европа" показва, че България е сред европейските страни, които харчат най-много средства за поддържане на депутатските автомобили. Единствените ни реални "конкуренти" в тази област са Германия и другият кандидат-член на ЕС - Румъния.
Българското Народно събрание харчи годишно два милиона и двеста хиляди лева (1.12 млн.евро) за горивото на депутатските автомобили. Парламентът притежава 105 лимузини, които са изминали през миналата година общо 12.5 милиона километра, изчисли портал "Европа".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:10 | 12.09.22 г.
fallback