fallback

БФБ спира търговията с Каучук за три дни

Причина за това е неразкриването на информация, каквото е непредставянето на поканата и материалите за Oбщото събрание, насрочено на 1 август 2006 г.

14:09 | 08.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД е взето решение да бъде спряна търговията с акции на Каучук АД за срок от 3 дни, считано от 10 юли 2006 г., съобщи борсата.

Причината за това е неразкриването на информация, каквото е непредставянето на поканата и материалите за Общото събрание, насрочено на 1 август 2006 г.

От БФБ ще изпратят писмо до дружеството, с което ще се изиска поканата и материалите за Общото събрание на акционерите (ОСА) да бъдат представени в БФБ до 12 юли 2006 г.

СД на Каучук АД свика ОСА на 1 август, като поканата с дневния ред и проекторешенията е публикувана в Държавен вестник от 9 юли 2006 г., бе съобщено от дружеството.

Поводът за свикването му е неприемането на отчета за управлението на дружеството през 2005 г., неприемането на финансовия отчет и баланс, както и доклада на дипломирания експерт-счетоводител на редовното Общо събрание на акционерите на 14 юни.

От новото ръководство съобщават, че данните, изнесени в отчета за управление на дружеството за 2005 г., не показват истинското състояние на компанията - загубите са за около 20 млн. лв., задълженията към доставчици растат главоломно, има несъбираеми вземания.

Също така са били унищожени или изнесени всички видове договори, документация, касаеща нормалното протичане на управленския и производствен процес. Липсват договори за сключени банкови кредити, съответно са изпратени писма с молба за копия от документацията; липсват договори за доставка на основни суровини и материали, както и договори с клиенти за експедирана и платена продукция.

Съобщава се също за данни за фиктивна доставка на машини и съоръжения, отчетени по инвестиционната програма за над 2 млн. лв.

Поради гореописаните причини от дружеството съобщиха за невъзможността да изпълнят задължението си по чл. 42 от Наредба № 2, т.е. 45 дни преди провеждане на събрание да бъде изпратена поканата с писмените материали по точките от дневния ред.

Свързани компании:

Каучук АД(KAU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:18 | 11.09.22 г.
fallback