fallback

Русенското летище започва да си търси концесионер от началото на август

В понеделник ще се анализира предстоящото концесиониране и на пристанище „Русе-Център“

16:34 | 07.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Възможно е в началото на август правителството да вземе решение за откриването на процедура за концесионирането на русенското летище. Това обяви в Русе министърът на транспорта Петър Мутафчиев, който бе в града по повод 140-годишнината от създаването на Пристанищен комплекс – Русе ЕАД.

Концесионните анализи на летище Русе са готови и затова през следващата седмица ще бъде сформиран Междуведомствен екип за неговото концесиониране, допълни още министър Мутафчиев, съобщиха от транспортното министерство.

На 10 юли 2006 година Министерство на транспорта ще предложи задание за анализ на предстоящото концесиониране и на пристанище "Русе-Център" с пътнически терминали, с което бъде дадено началото на изготвянето на концесионния анализ и на самата процедура.

Министър Мутафчиев смята, че двете товарни пристанища – Русе „Изток” и Русе „Запад”, чието концесиониране също се подготвя, трябва да се концесионират в пакет, тъй като има показани намерения за капиталовложения от сериозни инвеститори.

Министерството на транспорта ще покани външни консултанти, които да определят терен за изграждането в Русе на втория български интермодален терминал.

По-късно днес министър Мутафчиев ще присъства на отбелязването на 140 юбилей на русенското пристанище, което е най-голямото българско пристанище по река Дунав и е 100% държавна собственост.

Бъдещото развитие и модернизиране на пристанището се свързва с влагането на по-големи инвестиции преди всичко в района на пристанище Русе „Изток“, където има практически възможности за разширяване и модернизиране на пристанищните дейности, допълват от Министерство на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:26 | 07.07.06 г.
fallback