fallback

БТК започва да изплаща дивидент от 28 юли

БТК ще разпредели печалбата и резервите си за приключилата финансова година, като изплати дивиденти в размер на 0,64 лева за всяка една акция от капитала на дружеството.

14:27 | 07.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българската телекомуникационна компания (БТК) започва да изплаща дивиденти на акционерите си от 28 юли 2006 година, съобщиха от дружеството.

В съответствие с решение на Общото събрание от 22 юни, БТК ще разпредели печалбата и резервите си за приключилата финансова година, като изплати дивиденти в размер на 0,64 лева за всяка една акция от капитала на дружеството.

Акционерите, които вече имат клиентски подсметки при свои инвестиционни посредници, ще могат да получат своя дивидент чрез съответните инвестиционни посредници.

Притежателите на акции на компанията, които нямат собствени клиентски подсметки при инвестиционни посредници, ще получат дължимия им дивидент чрез банков превод.

БТК ще преведе съответните суми на посочена от тях банкова сметка, като за тази цел е необходимо съответният акционер да представи подписано лично от него заявление с нотариална заверка на подписа. В заявлението трябва да посочи банкова сметка, по която да бъде изплатен дължимият дивидент. Банковата сметка може да бъде в лева или в евро.

Днес бяха прехвърлени 202 316 акции на компанията на средна цена от 9,96 лв. за брой. Книжата на дружеството се търгуват без право на дивидент след 4 юли, когато приключиха сесията на ниво от 10,47 лв. на акция.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:43 | 02.09.22 г.
fallback