fallback

България ще получи 26 млн. евро по програма ФАР

С тези средства ще се финансират областите правосъдие и вътрешни работи, икономическо и социално сближаване, демокрация и социална интеграция

17:19 | 06.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Управляващият комитет по програма ФАР одобри на заседанието си в Брюксел финансовото предложение по Национална програма ФАР 2006 – І част за България, на стойност 26,262 млн. евро, съобщават от Министерски съвет (МС).
С тези средства ще се финансират областите правосъдие и вътрешни работи, икономическо и социално сближаване, демокрация и социална интеграция и хармонизация на българското законодателство с правото на ЕС в сферата на транспорта.
По време на заседанието са разгледани и приети също така две многонационални програми: програма за финансиране на общини, която ще се изпълнява съвместно с Банката за развитие на Съвета на Европа и Kreditanstalt fur Wiederaufbau, както и многонационалната програма СИГМА 2006 за подпомагане на административната реформа в страните в преход в Европа.
Втората част от Националната програма ФАР 2006 за България, съдържаща основния набор от проекти, се предвижда да бъде разгледана на следващото заседание на комитета през месец октомври тази година, допълват от МС.
Управителният комитет по ФАР се състои от представители на страните членки на ЕС и Европейската комисия и упражнява общия контрол върху програмата.
Комитетът взема решение за всяко финансово предложение на база както на самите проекти, така и на постигнатия напредък от страните кандидатки в процеса на присъединяване към ЕС.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:53 | 27.08.22 г.
fallback