fallback

Турски бизнесмени искат да строят СПА-комплекс и склад на Opel в Шумен

Има вероятност Шумен да бъде предпочетен и за построяване на завод за автомобили с марката Opel

14:02 | 06.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Бизнес делегация от Турция бе приета в сряда от кмета на град Шумен Веселин Златев, съобщиха от общината. В състава на делегацията влизат Мехмет Мутлу – икономически съветник на министър-председателя на Турция Ердоган и изпълнителен директор на фирма ISKA, Ахмет Гюр – председател на Управителния съвет на най-голямата болница в Истанбул и председател на холдинг Ortadolu, Сефер Суджу – генерален представител на фирма Opel за Турция, и Осман Акгюл – представител на общинска фирма в Голяма община – Истанбул.

Турските бизнесмени са проявили интерес към инвестиране в две насоки: закупуване на земя за изграждане на СПА-комплекс в Мараш и закупуване на земя за изграждане на шоу-рум и складови помещения за резервни части за Opel в рамките на Хай-тек парка в Шумен.

По думите на генералния представител на Opel за Турция – Сефер Суджу, има вероятност Шумен да бъде предпочетен и за построяване на завод за автомобили с марката Opel.

Според турските бизнесмени фактът, че след няколко месеца България ще бъде член на ЕС прави страната ни особено атрактивна за инвеститорите от Турция.

Кметът Веселин Златев представи проекта за Хай-тек парк, който ще бъде изграден в Шумен. Той говори и за отличните възможности, които предлага Мараш за развитие на балнеоложки туризъм.

Марашките минерални извори са с дебит 20 литра в секунда и температура 67 градуса. Водата там е изключително лековита и е сходна с тази на световноизвестния курорт Карлови вари.

След няколкогодишни спорове, проблемът със земята около изворите вече е разрешен и община Шумен разполага с общински терени за инвестиции на зелено. Мараш има статут на курортно селище от регионален тип.

Турските бизнесмени също така са имали възможността да се запознаят на място с предлаганите от община Шумен терени, като се очаква до средата на юли да стане ясно дали те ще инвестират в Шумен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:31 | 08.09.22 г.
fallback