fallback

Българинът застрахова автомобила си преди да тръгне на път

През летните месеци – май, юни и юли - ЗПАД Алианц България регистрира ръст в премийните приходи по застраховка „Каско“

13:31 | 05.07.06 г.

Българинът застрахова автомобила си преди да тръгне на път, заяви изпълнителният директор на ЗПАД Алианц България Теменуга Ненова на пресконференция днес, на която топ мениджмънтът на Алианц холдинг представи нови по-ниски цени на автомобилните застраховки. През летните месеци – май, юни и юли - ЗПАД Алианц България обикновено регистрира ръст в премийните приходи по застраховка „Каско“, а през следващите месеци се наблюдава по-ниска активност на този пазарен сегмент добави Ненова.

От месец юли Алианц предлага по-ниски цени на автомобилните застраховки. С 15% ще бъде по-ниска цената на застраховка „Каско“, а при застраховка „Зелена карта“ отстъпката е 12%. При застраховка „Каско“ клиентът ще може да избере, съобразно индивидуалните си предпочитания, рисковете срещу които да се застрахова: риск от ПТП, пожар, природни бедствия или кражба. Застраховката „Каско“ включва и застраховка, която покрива разходите за автосервиз и медицинска помощ при претърпяно ПТП.

С новите тарифи ЗПАД Алианц цели да привлече повече клиенти, заяви Теменуга Ненова. „Намалението на тарифите е свързано и с по-голям риск, но на базата на статистиката, с която разполагаме, можем да гарантираме, че ще има регулярни плащания по отношение на обезщетенията“, добави тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:12 | 23.08.22 г.
fallback