fallback

ЕИБ предлага мостово финансиране на страната ни за инфраструктурни проекти

Мостовото финансиране позволява едновременно да се финансират няколко проекта

13:00 | 05.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) предлага помощта си на българското правителство при усвояване на средствата за пътна инфраструктура от структурните и кохезионния фонд на Европейския съюз, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Банката предлага нов финансов инструмент – т.нар. мостово финансиране – за новоприетите страни в Европейската общност, е заявил Томас Хакет, главен директор “Заемни операции” към институцията, цитиран в съобщението. Мостовото финансиране позволява едновременно да се финансират няколко проекта.

Представители на ЕИБ ще се срещнат и с работната група, която ще направи анализ на концесионния договор за магистрала Тракия, добавят от министерството.

До три месеца работната група трябва да е провела срещите си както с представители на дружеството Магистрала Тракия АД, така и с експерти на ЕИБ.

Томас Хакет е заявил също така, че Европейската инвестиционна банка има интерес към подпомагане на общински проекти. В края на септември се планира среща между експерти от МРРБ, банката и Националното сдружение на общините, за да бъдат обсъдени схемите за сътрудничество помежду им, уточняват от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:16 | 05.09.22 г.
fallback