fallback

Звено с контролни функции при договорите за тайм-чартъри ще има в БМФ

Звеното ще бъде в състава на дружеството и ще проследява цялата процедура от провеждането на преговорите до сключването на договорите за тайм-чартъри

16:31 | 03.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Звено с контролни функции при сключването на договори за тайм-чартъри ще бъде създадено в Параходство „Български морски флот” ЕАД (БМФ), съобщиха от Министерство на транспорта. Това стана ясно по време на работна визита на министъра на транспорта Петър Мутафчиев във Варна и Бургас през почивните дни. Конкретните правомощия на новото звено ще бъдат посочени в правилата за неговата дейност.

Звеното ще бъде в състава на дружеството и ще проследява цялата процедура от провеждането на преговорите до сключването на договорите за тайм-чартъри. То ще има достъп до цялата необходима информация и документация, допълват от министерството.

Звеното ще предоставя пряко на транспортното министерство и председателя на Съвета на директорите на дружеството цялата информация и становищата си. По този начин ще се гарантира максимална публичност и подобряване на условията при сключването на договори за тайм-чартъри на кораби, собственост на дружеството. Ще бъде осигурен и обективен контрол при чартирането на корабите.

Предвидено е и съществено да бъде намален срокът, в рамките на който Министерството на транспорта одобрява или не сключването на договор за тайм-чартър, при договорени от дружеството условия.

От министерството уточняват, че срокът се намалява от 7 дни на един работен ден.

В Министерство на транспорта е представен работният проект по Стратегията за приватизация на БМФ. Официално са постъпили предложения на браншови организации, които ще бъдат предоставени на работната група.

Очаква се през тази седмица министрите да се запознаят с проекта преди изпращането му за съгласуване и разглеждане на заседание на Министерски съвет.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:10 | 08.09.22 г.
fallback