fallback

Продадоха се 237 хил. права на Прайм Пропърти БГ на цена от 1 ст.

Постъпленията от публичното предлагане на акции ще бъдат използвани за изпълнение на инвестиционната стратегия на дружеството

14:40 | 03.07.06 г.

По време на днешната борсова сесия бяха изтъргувани 237 472 броя, или 1,56% от общия брой на издадените права от Прайм Пропърти БГ, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала.
Крайната дата за търговия с правата на борсата е 20 юли (четвъртък), като съотношението на издадените права и новите акции е 1/4. Присвоеният борсов код на правата е R5TBIRE, a емисионната цена на новите акции е 1,60 лв.
Постъпленията от публичното предлагане на акции ще бъдат използвани за изпълнение на инвестиционната стратегия на дружеството – закупуване на недвижими имоти с цел тяхното управление чрез отдаване под наем, изграждане на ново строителство и продажба, както и за продължаване на реализацията на строителните проекти, в които дружеството вече е инвестирало.
Очакванията са през 2006 година Прайм Пропърти БГ да придобие право на собственост и/или вещни права върху около 6 нови недвижими имота и да започне подготовка за изграждането върху тях на административни и жилищни сгради, търговски, туристически и индустриални обекти.
Днес по позицията бяха изтъргувани 8 000 акции на нива от 1,53 – 1,60 лв. за брой.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:31 | 10.09.22 г.
fallback