fallback

Преглед на печата за 3 юли

08:17 | 03.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Опростява се редът за семейното облагане
в. Сега
Държавата възнамерява да улесни реда за ползване на данъчните облекчения за родители с деца до 18 години. Вместо да подават данъчни декларации, те ще ползват облекчението чрез работодателя, съобщи Даниела Влъчкова от Министерство на финансите. Това ще улесни родителите, които работят само на едно място, т.е. по едно трудово правоотношение.
Сега тези хора не подават данъчна декларация за доходите, но ако искат да се възползват от облекчението, трябва да попълнят и подадат декларация в офисите на НАП. Заедно с данъчната те представят и декларация, че децата не са настанени в институция на държавна издръжка и че другият родител няма да ползва облекчението. Намерението на МФ е тази декларация да се подава пред работодателя, а родителят да не подава документи и да не се реди по опашки. Това може да стане в края на 2007 г.
Румен Овчаров проверява защо австрийската EVN не инвестира
в. Сега
До края на тази седмица министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще провери защо австрийската компания ЕVN , собственик на електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора, не инвестира в изграждането на нова подстанция край пловдивското с. Радиново, което е в община Марица. Министър Овчаров заяви, че се ангажира да изясни дали приватизираното "Електроразпределение - Пловдив" или държавната НЕК трябва да изгради новата мощност в община Марица. 200 данъчни атакуваха Златни пясъци
в. Стандарт
Мащабна акция на Златни пясъци проведоха в петъчната нощ данъчните от Варна. 200 служители на Националната агенция за приходи проверяваха търговците за издаване на касови бележки. Преглеждаха щандовете за цигари и алкохол без бандeрол, изискваха и трудовите договори на работниците. Акция от подобен мащаб се прави за първи път. Подобни масирани проверки ще има през цялото лято, предупредиха от НАП-Варна.
Завладяваме азиатски пазари с месо от рапани
в. Стандарт
Варна. Наше месо от рапани е на трапезата на японци, корейци и янки. Деликатесите се произвеждат и изнасят от преработвателното предприятие за морски продукти "Електа" ЕООД Варна. Фирмата е спечелила проект по САПАРД през 2004 г. за изграждане на завода за морски дарове. Стойността на инвестицията е 2,1 млн. лв. Само за японския пазар са отишли 15% от рапаните. В магазините у нас килограм месо от рапани струва 12 лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:57 | 06.09.22 г.
fallback