fallback

Наградиха кмета на община Марица заради привличане на инвестиции

Втора статуетка бе връчена на управителя на "Сианид холдинг" Валентин Кънчев - компанията, реализирала значителен брой проекти - инвестиции "на зелено" на територията на община Марица

18:46 | 30.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров връчи статуетка за принос към привличане на инвестиции на кмета на община Марица Запрян Дачев. Наградата, която е учредена от Българската агенция за инвестиции, се дава за първи път и е за привлечените на територията на общината над 250 милиона лева инвестиции "на зелено", съобщи Dnes.bg.

Призът представлява статуетка на бик, който по думите на управителя на агенцията Стоян Сталев, е символ на бързото развитие на икономиката.

Свидетели сме на нещо, което става все по-често в България, но не и в този мащаб, подчерта Овчаров. По думите му това се наблюдава в големите градове, но за първи път в чисто селска община, което той приема като доказателство, че страната ни става все по-добро място за инвестиции. Министърът съобщи, че за първите 3 месеца на годината се отчита почти удвояване на чуждите инвестиции, които са в размер на 800 милиона евро.

Втора статуетка бе връчена на управителя на "Сиенит холдинг" Валентин Кънчев - компанията, реализирала значителен брой проекти - инвестиции "на зелено" на територията на община Марица.

Министър Овчаров остана изненадан, че единственият проблем на общината са слабите мощности за електрозахранване, вследствие на бързото развитие на икономиката. Той пое ангажимента до края на следващата седмица да даде отговор какво би могло да се направи в тази посока.

Румен Овчаров бе в община Марица по повод на първата копка за изграждане на "Индустриален и логистичен парк", който ще се реализира от българско-израелската фирма СЕНСОР.

Министърът се срещна и с част от инвеститорите от индустриалната зона "Радиново-Бенковски".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:41 | 30.08.22 г.
fallback