fallback

Преглед на печата за 30 юни

08:10 | 30.06.06 г.

Без наказания за пиратски филми в личния компютър
За цигара марихуана вече няма да се лежи в затвора, реши правната комисия в парламента
в. Сега
Съхранението на пиратски филми и музика, изтеглени на личния компютър от интернет, вече няма да е престъпление. Ще се санкционират само лицата, които използват пиратска продукция "за търговски цели в големи размери".
Това предвиждат промени в Наказателния кодекс, приети вчера единодушно на първо четене от правната комисия в парламента.
"Така няма да се преследват децата, които са си изтеглили някоя mp3-ка от интернет," обясни Мая Манолова от БСП.
Батков в топ 3 на данъкоплатците
 
в. Стандарт
 
Адвокат Тодор Батков е сред първите трима граждани в държавата, които са внесли най-много данъци в държавната хазна. Той получи награда от Националната агенция за приходи. Това стана на официална церемония снощи в НДК. Тодор Батков взе приза за данъкоплатец № 1 през 2005 г., когато за първи път в конкурса имаше категория за физически лица. Собственикът на вестник "Стандарт" и футболен клуб "Левски" е много важен за нас, защото даде добър пример за коректно отношение към бюджета, коментираха от приходната агенция.
Вложиха 8 млн. евро в първото триизмерно кино
 
в. Стандарт
8 млн. евро е инвестицията в първото триизмерно кино у нас, което отваря врати днес. 3 млн. от вложението е на "Мобилтел", научи "Стандарт". Операторът е основен партньор на IMAX Corporation. Триизмерни филми ще могат да се гледат в кинокомплекса Cinema City в Мall of Sofia. Екранът на М-telImax е висок колкото 8-етажна сграда и е най-големият на Балканите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:28 | 11.09.22 г.
fallback