fallback

Мтел и Globul в битка за 3G клиенти

Мтел с покритие по морето, Globul стартира услугата през септември

17:08 | 29.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

От 1 юли 2006 година клиентите на Мобилтел вече ще могат да ползват услуги от трето поколение (3G) и по Южното Черноморие, съобщиха от компанията.

Седмица по-късно – от 8 юли, UMTS/HSDPA мрежата на мобилния оператор ще има покритие във Варна и курортите в северната част на Черноморието.

Вече от около месец клиентите на компанията ползват 3G услуги в Бургас и курортен комплекс “Албена”.

Мобилтел е петият оператор в света, който стартира UMTS/HSDPA мрежа. В момента скоростта на трансфер на данни достига до 1,8 Mbit/s.

В мрежата на мобилния оператор вече работят над 25 000 3G мобилни телефона. На ден само през HSDPA мрежата на оператора се осъществява трансфер на данни в размер на около 20 GB.

От конкурента им Globul съобщиха, че ще предлагат мобилни услуги от трето поколение на своите клиенти до края на септември 2006 година. Възможностите на 3G услугите на компанията бяха представени в рамките на CiscoExpo 2006 в София.

UMTS мрежата на Globul вече работи в тестов режим в София и компанията планира бързото й разширяване до други части на страната.

Мрежата на мобилния оператор е подготвена за най-високите постижими в момента скорости за пренос на информация. Успешно е тествана скорост от 3,6 mbps, съобщиха още от компанията. Все още обаче няма терминали за ползването й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:46 | 11.09.22 г.
fallback