fallback

Адванс Екуити Холдинг излиза на борсата

Емисията е в размер на 10 млн. обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка

19:03 | 28.06.06 г.

Днес Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане от акции, издадени от „Адванс Екуити холдинг” АД. Емисията е в размер на 10 млн. обикновени акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение капитала на дружеството от 2 млн. лв. на 12 млн. лв.

Първите проекти, в които холдингът участва като акционер-учредител, са в сферата на производството на енергия от възобновяеми енергийни източници, енергийната ефективност и строително-ремонтните дейности, както и агробизнеса.

Енерджи инвест, 100% собственост на холдинга ще изгради малък ветро парк в Каварна, каза за Investor.bg изпълнителният директор на дружеството Венцеслав Петров. Вторият проект на холдинга е в сферата на жилищното саниране на сгради, за чиято цел бе регистирано Енерджи Ефект.

Новоучреденото АгроТера Север ще действа в сферата на обработката на селскостопанските площи, което означава, че ще има допирни точки в бизнеса си с Адванс Терафонд АДСИЦ.

Според Петров отраслите, в които дружеството вече има вложения, ще са приоритетни и за в бъдеще, тъй като по тях ще може да получи финансиране от ЕС, което ще е добре, както за фирмата, така и за акционерите му. Към настоящия момента по проектите са ангажирани 20 души, като в бъдеще техния брой се очаква да се увеличава.

Основни акционери на дружеството са „Карол Стандарт” ЕООД с 50.5% от капитала и „ИД „Адванс Инвест” АД с 49.5%.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:57 | 28.08.22 г.
fallback