fallback

СД на Каучук АД: Финансовото състояние на дружеството е много тежко

Данните в отчета за управление на дружеството за 2005 не показват истинското състояние на дружеството, смята новото ръководство

18:37 | 28.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Каучук АД свиква Общо събрание на акционерите на 1 август 2006 година, като поводът е неприемането на отчета за управлението на дружеството през 2005 година, неприемането на финансовия отчет и баланс, както и доклада на дипломирания експерт-счетоводител на редовното Общо събрание на акционерите на 14 юни. Това гласи съобщение, публикувано на сайта на БФБ-София.

Според настоящото ръководство финансовото и икономическо състояние на дружеството е много тежко.

„Данните, изнесени в отчета за управление на дружеството за 2005, не показват истинското състояние на дружеството - в тях никъде не се вижда, че загубите например са за около 20 млн. лв., че задълженията към доставчици растат главоломно, че на практика има несъбираеми вземания“, се казва в съобщението.

„Били са унищожени или изнесени всички видове договори, документация, касаеща нормалното протичане на управленския и производствен процес. Липсват договори за сключени банкови кредити, съответно са изпратени писма с молба за копия от документацията. Също така липсват договори за доставка на основни суровини и материали, както и договори с наши клиенти за експедирана и платена продукция. Натъкнахме се на данни за фиктивна доставка на машини и съоръжения, отчетени по инвестиционната програма за над 2 млн. лв., като полагаме усилия да се свържем със съответните фирми, издали фактурите“, заявяват още от компанията.

Общото събрание на 14 юни бе свикано от предишното ръководство на Каучук АД. Към момента Съветът на директорите (СД) е в състав: Иван Славков - изпълнителен директор, Георги Лазаров и Атанас Илиев. Пълната ревизия на дружеството за 2005 година все още е в ход, но до момента няма готовност с пълен доклад, баланс и отчет за доходите.

Предметът на дейност на Каучук АД включва производство и търговия с каучукови и пластмасови изделия и биотехнологични продукти. В блокова сделка, осъществена на 13 юни, Химимпорт АД закупи 353 284 акции, или 37,5 на сто от капитала на Каучук АД на цена от 7,07 лв. за брой, или общо 2,5 млн. лв.

Днес акциите на компанията поскъпнаха с 1,27% до 15,15 лв. при изтръгувани 1 256 броя. Офертите по позицията са на нива от 14,75 лв. „купува“ и 15 лв. „продава“.

Свързани компании:

Каучук АД(KAU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:33 | 10.09.22 г.
fallback