fallback

Акционерите на Метизи АД гласуваха за издаване на облигации за 5 млн. лв.

На събранието бе решено да не се разпределя дивидент за 2005 година, а цялата печалба, в размер на 535 хил. лв., да бъде заделена във фонд „Резервен“

16:50 | 26.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Метизи АД овластиха Съвета на директорите на дружеството за издаване на емисия корпоративни облигации в размер до 5 млн. лв. и срок до 5 години, съобщиха от БФБ – София. Решението е взето на проведеното в петък Общо събрание на компанията.

Директорът за връзки с инвеститорите Калинка Тенкова съобщи за Investor.bg, че постъпленията от емисията ще бъдат използвани за оборотни средства. Облигациите ще бъдат пласирани в условията на първично частно предлагане, след което се предвижда регистрирането им за вторична търговия на БФБ – София.

На събранието бе решено да не се разпределя дивидент за 2005 година, а цялата печалба, в размер на 535 хил. лв., да бъде заделена във фонд „Резервен“.

Метизи АД отчете нетна неконсолидирана печалба за първото тримесечие на 2006 година на стойност 25 хил. лв. спрямо 78 хил. лв. към 31 март 2005. Свилен Кръстанов притежава 49,41 на сто от капитала, докато ЕМУ АД и Сименон ООД имат съответно по 20 и 19%.

През април компанията получи комплексно разрешително от Министерството на околната среда и водите за инсталация за повърхностна обработка на метали чрез химически процеси и инсталации за нанасяне на покрития от разтопен метал.

Днес акциите на дружеството поскъпнаха с 2,74%, като по позицията бе сключена само една сделка с 40 броя на ниво от 9 лв. Офертите са на нива от 9,10 лв. „купува“ и 10 лв. „продава“.

Свързани компании:

Метизи АД(METZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:28 | 11.09.22 г.
fallback