fallback

Преглед на печата за 24 юни

До края на 2007 г. изцяло ще бъде изградена оптичната мрежа на НЕК, която ще е най-голямата у нас.

08:17 | 24.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Данъчният кредит изял приходите от ДДС в. Сега

Националната агенция за приходите отчете минус 70 млн. лева резултат за Данък добавена стойност за първите 5 месеца на 2006 г., обяви депутатът от ОДС Мартин Димитров вчера. Той поясни, че постъпленията от налога са се оказали със 70 млн. лева по-малко от сумата на възстановения ДДС. За първи път от 5 години НАП излиза на червено по този данък, обяви Димитров. Той уточни, че визира резултатите на агенцията. ДДС се събира и по границите, но за него отговарят митниците. Според пресцентъра на приходната агенция нямало причини за тревоги, и други години по това време се получавал подобен дисбаланс. Синият депутат обаче опроверга НАП: "Твърденията ми се базират на данни от статистиката, миналата година по същото време събраният в страната ДДС е бил със 140 млн. лева повече от върнатия кредит".

НЕК изгражда оптична мрежа в. Стандарт

До края на 2007 г. изцяло ще бъде изградена оптичната мрежа на НЕК, която ще е най-голямата у нас. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Мардик Папазян. Оптичната мрежа ще се управлява от ново дъщерно дружество - "НЕК Тел". След получаване на лиценз за далекосъобщителен оператор оптичната мрежа на НЕК ще пренася интернет и друга информация. Освен че ще е най-голяма, оптиката на НЕК ще е и уникална. Тя ще представлява 24 светли оптични влакна, вградени в новите гръмозащитни въжета, които НЕК усилено монтира. За разлика от оптиката на БТК тази на НЕК ще е двойно резервирана, обясни Папазян.

10% данък за музика от чужбина в. Стандарт

От 15 на 10% ще падне данъкът за чуждестранните компании, който се плаща върху доходите им от продажба на авторски и лицензионни права в България. Така българските фирми ще удържат 10% върху сумите, които плащат на партньорите си в чужбина за препродажба на тяхна музика и софтуер. Това е записано в новия закон за корпоративното облагане, подготвен от МФ. 10% ще бъде и данъкът върху доходите на чужди фирми от получени в България лихви, доходи от сделки с имоти, предоставяне на маркетингови услуги. Тези данъци да бъдат премахнати, предлагат представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците у нас.

Газпром стъпи на пазара във Великобритания В. Монитор

Руският газов монополист Газпром обяви, че е придобил британската Pennine Natural Gas. С подписването на сделката компанията стъпи на газовия пазар във Великобритания. Договорът е подписан от компанията Газпром маркетинг енд трейдинг, която е част от групата на Газпром. Дъщерната компания е регистрирана във Великобритания през 1999 г. и притежава лиценз за доставка на газ на крайни потребители. Финансовите параметри на споразумението не се съобщават. PNG разполага с около 900 крайни потребителя, сред които ресторанти и вериги от магазини и хотели. Според условията на договора Газпром ще обслужва две трети от тях. PNG годишно продава около 31 млн. куб. метра природен газ. В плановете на Газпром влизаше закупуването на най-голямата газова компания във Великобритания - Centrica, но сделката беше отхвърлена от политическите среди в страната. Газпром планира до 10 г. да завземе 20 на сто от пазара на природен газ във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:21 | 24.06.06 г.
fallback