fallback

Булгартабак продава 80,57% от Пловдив Юрий Гагарин-БТ до края на юли

На 22 юни 2006 г. Надзорният съвет на холдинга e одобрил като метод за продажба на притежаваните акции в капитала на Пловдив-Юрий Гагарин-БТ АД публично предлагане на БФБ

12:35 | 23.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Булгартабак-Холдинг АД възнамерява да осъществи продажбата на 80,57% от капитала на Пловдив Юрий Гагарин-БТ до края на юли, като сделката е приоритетна за холдинга, съобщи за Investor.bg Диляна Дойчинова, PR на компанията.

На 22 юни 2006 г. Надзорният съвет на Булгартабак-Холдиг АД e одобрил като метод за продажба на притежаваните акции в капитала на Пловдив-Юрий Гагарин-БТ АД публично предлагане на Българска фондова борса - София АД.

Конкретния метод за продажба на борсата ще бъде уточнен след обсъждане с консултантския екип, допълни Диляна Дойчинова.

При обсъждане начините за продажба като предимства на публичното предлагане са изтъкнати: постигането на максимален финансов ефект; отсъствието на допълнителни следдоговорни ангажименти към купувача ще разшири кръга както от стратегически купувачи, така и от инвеститори, целящи преструктуриране на дружествата; отсъствието на процедурни и технически пречки, които биха ограничили достъпа на потенциалните инвеститори; кратките срокове на осъществяване на публичното предлагане; очевидна липса на вероятност от поява на “корупционни практики” в процеса на продажба и др.

Нетната печалба на Пловдив Юрий Гагарин БТ за миналата година се повиши до 2,79 млн. лв., спрямо 510 хил. лв. за 2004 г. Акционерите на дружеството ще гласуват дивидент от 1,25 лв. на акция на редовното годишно Общо събрание, насрочено за 26 юни.

От началото на днешната търговска сесия до момента са изтъргувани общо 94 акции на Юрий Гагарин БТ, като цената им отбеляза ръст от 4,17% до 39,38 лв. Офертите по позицията са на нива от 37,80 лв. „купува“ и 40 лв. „продава“.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:41 | 06.09.22 г.
fallback