fallback

СЕИ прие проекти за 31 млн. евро по програма ФАР за 2006 г.

Средствата ще бъдат насочени основно в областите транспорт, правосъдие и вътрешни работи, административна реформа, икономическа и социална политика

18:50 | 22.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Днес се проведе редовно заседание на Съвета по европейска интеграция (СЕИ) под председателството на премиера Сергей Станишев, съобщи правителствената информационна служба.

Участниците в заседанието приеха предложеното от Европейската комисия финансово споразумение по националната програма ФАР за 2006 година. Проектите по програмата са на обща стойност 31 443 000 евро, като съфинансирането от българска страна е в размер на 5 180 000 евро.

Средствата ще бъдат насочени основно в областите транспорт, правосъдие и вътрешни работи, административна реформа, икономическа и социална политика.

Участниците в съвета приеха график за изготвянето на Национална програма за реформи в контекста на обновената Лисабонска стратегия. От България се очаква да представи своята първа Национална програма за реформи през есента тази година.

Програмата се изготвя и съгласува от Агенцията за икономически анализи и прогнози към министъра на финансите, която е национален координатор на работата по разработване и представяне на Националната програма за реформи на България.

Агенцията ще извършва и мониторинг и анализ на изпълнението на програмата в съответствие с обновената Лисабонска стратегия.

Според графика Националната програма за реформи ще бъде разгледана от СЕИ на 7 септември 2006 година, след което предстои обсъждането й в Министерски съвет и Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:51 | 28.08.22 г.
fallback