fallback

Изпитът за борсов посредник пред БФБ-София е на 28 юни

Изпитната комисия ще е в състав Иван Такев, Елизабет Маринова и Пенка Минчева

16:54 | 20.06.06 г.

На 28 юни (сряда) от 14,30 ч. ще бъде проведен изпитът за борсови посредници пред БФБ-София АД. Изпитът се състои от 25 въпроса от борсовия правилник и 5 практически задачи за работа с търговската система.

Теоретичната част от борсовия правилник обхваща - условия, ред за приемане на борсови членове, борсови посредници, участници в търговията на Неофициален пазар и разкриване на информация; задължения на членовете и участниците в търговията на Неофициален пазар; регистрация на ценни книжа за търговия и видове пазари; разкриване на информация за регистрираните емисии, правила за търговия на Официален,Неофициален, Първичен и Приватизационен пазар и санкции и такси.

Изпитната комисия ще е в състав Иван Такев, Елизабет Маринова и Пенка Минчева. Кандидатите следва да внесат изпитната такса от 30 лв. (без ДДС) най-късно до 27 юни 2006 година.

Изпитът за брокер пред Комисията за финансов надзор се състоя на 28 май, като от 73 явили се 26 души успешно издържаха препитването. На официална церемония в КФН през изминалата седмица бе връчен и сертификатът на новите брокери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:40 | 20.06.06 г.
fallback