fallback

Български компании представиха бизнеса си в Лондон

Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България планира провеждането на нова конференция в края на 2006 г.

15:58 | 19.06.06 г.

Общо 23 компании представиха бизнеса си в Лондон. Снимки: АДВИБ

На 15 юни в Лондон се проведе Международната конференция “Българският Бизнес", организирана от Financial Services For Eastern Europe. В събитието взеха участие 23 български компании, а Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България бе съорганизатор на проявата.

Веднага след пристигането си в Лондон българските участници бяха посрещнати от организаторите на вечеря. На нея присъстваха организаторите, съорганизаторите, спонсорите и част от официалните гости на конференцията. В непринудена атмосфера българските участници успяха да осъществят първоначални контакти с представителите на EBRD –Калин Митрев, Lateco Bank – Ирина Алексеева, International Financial Services London – Кристофър Гудуин, Strategic fund Management – Кен Бакш, Coghill & Beery – Андрей Жишев и др. Конференцията се проведе в National Liberal Club - място, впечатлило българските участници с изключителната си атмосфера и дух. Сутрешната сесия на конференцията за представяне на българските компании се състоя в David Lloyd George Room, а следобедната - в Lady Violet Room. Конференцията беше открита от г-жа Людмила Шереметеева – главен организатор и собственик на Financial Services for Eastern Europe, която поздрави участниците и благодари на всички съорганизатори, спонсори и медийни партньори. Представителят на Българското посолство в Лондон Стоимен Велев приветства участниците в конференцията и каза, че подобни прояви са изключително полезни и за двете страни.

Същинската част на конференцията беше открита от проф. Димитър Иванов – икономически съветник на президента на Република България и Координатор на Международния икономически съвет. Проф. Иванов представи пред участниците на Конференцията лекция за развитието на България, която впечатли изключително много не само българските, но и британските участници. В първата част на сутрешната сесия се представиха ЗАД Евроинс, като презентацията беше изнесена от Кирил Бошов, председател на Управителния съвет, КРЗ „Одесос” АД чрез Питър Бакстър, представител на кораборемонтния завод в Лондон, финансовата група Карол чрез Теодор Георгиев, мениджър Връзки с клиенти и БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ чрез изпълнителния директор Веселин Генчев. Във втората част презентации изнесоха Веселин Петров, изпълнителен директор на „Елана – Фонд за земеделска земя” АДСИЦ, председателят на Съвета на директорите на Колос 1 АДСИЦ Виктор Серов, Финансовата група „Капман”, представена от Сибила Грозданова - Project Manager и Антон Домозецки - Portfolio Manager, както и 7M Property Partners, представена от вицепрезидента Вера Сотирова и финансовия консултант Крейг Робъртс.

След сутрешната част на конференцията беше проведен делови обяд в библиотеката на National Liberal Club, London. Следобедната сесия беше насочена изключително към българските участници във форума. Тя беше открита от Тревър Бартън, Managing Director, The PBNCompany, който бе и водещ на следобедната сесия, в която българските участници слушаха лекции на свои колеги от LSE. Голяма част от британските представители изразиха мнение, че българските компании не трябва да очакват незабавен поток от инвеститорски интерес, но именно такива мероприятия биха били полезни, за да се популяризира българският капиталов пазар и добрите български компании в Англия, тъй като голяма част от инвестициите са насочени към Индия, Китай и Русия, а за България малко се чува.

Кен Бакш, Portfolio Manager на Strategic fund Management, каза, че неговата компания следи пазара в България и определено проявява интерес към българските компании. Джефри Робъртс, основател и директор на Impivaara Securities, заяви, че неговата компания подкрепя изцяло инициативата не само като спонсор на мероприятието, но и по нейния замисъл, тъй като именно такива срещи са полезни и за двете страни.

Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и организаторите проведоха анкета сред българските участници относно полезността, съдържанието и формата на конференцията и очакванията на българските компании.

Българските участници смятат, че конференцията е била на високо и подходящо ниво. 90% от българските компании са изразили мнение, че форумът е бил изключително полезен за техните компании, а 10% - че е бил полезен донякъде. Всички участници смятат, че са осъществили контакти, които биха били полезни за дейността на техните компании.

Асоциацията на Директорите за връзки с инвеститорите в България планира провеждането на нова конференция в края на 2006 г. с работно заглавие “Investor Targetting”, която да се проведе в България. Асоциацията ще разчита на подкрепата на FSEE при организирането на конференцията. Планира се лектори да бъдат някои от английските участници на проведената конференция. Някои от тях желаят по време на престоя си в България да проведат срещи с интересни български компании, които не са имали възможност да присъстват на 15 юни в Лондон.

Снимки от конференцията в Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:41 | 12.09.22 г.
fallback