fallback

Десет компании кандидатстват за рехабилитация на 37 км първокласни пътища

Най-ниската предложена оферта е на стойност 16,2 млн. евро без ДДС, а най-високата – близо 24 млн. евро

17:21 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Общо десет компании кандидатстват за рехабилитацията на пътните участъци Кюстендил – Радомир – Перник и Перник – София, съобщиха от пресцентъра на изпълнителна агенция „Пътища“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Най-ниската предложена оферта е на стойност 16,2 млн. евро без ДДС, а най-високата – близо 24 млн. евро.

Кандидатът, който спечели търга, ще трябва за 21 месеца да укрепи и подобри нивелацията на приблизително 37 км първокласни пътища чрез асфалтови пренастилки.

Средствата, необходими за изпълнение на проекта, са осигурени от Европейската инвестиционна банка и от националния бюджет.

От пресцентъра на МРРБ съобщиха също, че са подадени осемдесет и осем предложения за подобряване на пътна инфраструктура по проекта „Подпомагане развитието на регионалния туризъм чрез подобрение на свързаната с него инфраструктура“. Проектът се финансира от програма ФАР по финансовия меморандум за 2005 година.

Общата стойност на средствата, предвидени за подобряване на пътищата, възлиза на 10,8 млн. евро.

По проекта се предвижда да се реконструират и рехабилитират общински и регионални пътища, както и да се поставят пътни знаци за бизнес-места и туристически обекти. Средната стойност за подобряване на пътните отсечки е 150 хил. евро за километър.

Предложения за участие в проекта можеха да подават 97 общини с потенциал за развитие на туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:33 | 06.09.22 г.
fallback