fallback

Видеосистема за 1,5 млн. евро ще следи метростанциите от Обеля до Сердика

Има възможност за разширение на проекта при въвеждане в експлоатация на следващите участъци от метрото

10:16 | 16.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Интегрирана цифрова система за видеонаблюдение на столичното метро ще следи осемте метростанции от "Обеля" до "Сердика". Специализираната техника е на стойност 1,5 милиона евро и е дарена от президента на белгийската фирма "Праймвижън" Филип Дьо Граев, съобщиха от Столична община.

Новата корпоративна опорна преносна среда и интегрирана система за наблюдение ще замести съществуващата мрежа, която не позволява качествено пренасяне на видео-сигнали на големи разстояния, уточняват от общината.

Проектът обхваща и депо "Обеля" и има възможност за разширение при въвеждане в експлоатация на следващите участъци от метрото.

Видеонаблюдението е изцяло цифрово и се управлява от сървър с необходимия софтуер. Интегрираната цифрова система за видеонаблюдение е изградена на базата на оптимален брой цифрови камери разположени според технологичните нужди на метростанциите и депото.

Точките за наблюдение са разположени по метростанциите и в оборотните тупици в края на трасето, в командните пунктове на станциите - за наблюдение от дежурните ръководители по движението, както и в централния диспечерски пункт- за наблюдение от дежурните диспечери.

Ще се осигури пренос на данни за системите за управление на влаковото движение в метрополитена, за управление на енергосистемата, на санитарно- техническите съоръжения, за пътническата информационна система, системата за таксуване на пътниците в метрото, за пожароизвестителната система на метрополитена, за системата за точно интервално време, за системата за видеонаблюдение и контрол и за локалната мрежа за административни и общи нужди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:46 | 11.09.22 г.
fallback