fallback

Летище "Варна" с ръст на международните полети

Новите направления през 2006 г. са до Франция, Казахстан, Исландия, Румъния, Италия и Испания

14:02 | 12.06.06 г.

Заявките на планираните полети на летище "Варна" очертават ръст на полетите от Великобритания, Русия, Украйна, Белгия и Скандинавските страни, съобщи директорът на варненския аеропорт Янко Янков, цитиран от Dnes.bg.

По думите му, според заявените програми на авиокомпаниите, чиито брой е 65, през тази година от и до летището по редовни и чартърни линии ще се пътува по над 130 направления в повече от 35 страни.

Новите направления през 2006 г. са до Франция, Казахстан, Исландия, Румъния, Италия и Испания, посочи Янков. През юни средно на ден летището ще обслужва 76 полета.

През миналия месец полетите са били средно по 40 на ден, а планираните полети за днес са 93.

До края на юли ще е готов новият временен терминал за пристигащите пътници по международните линии, допълни Янков. Терминалът ще е с обща площ около 480 квадратни метра. С него летището ще може да обслужва едновременно пътниците от четири полета.

Предстои разширение и на паркинга на летището, който в момента без служебния паркинг има капацитет от 240 места. Разширението ще е с още 130 паркоместа.

Според директора на аеропорта през тази година летището ще посрещне едномилионния си пътник по-рано в сравнение с миналата година. По думите му, това ще стане през първите десет дена на август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:17 | 23.08.22 г.
fallback