fallback

„Петрол” АД модернизира 80 бензиностанции до края на 2008 г.

Вторият етап от инвестиционната програма на дружеството предвижда до края на 2008 г. компанията да вложи 50 млн. лв. в модернизацията на мрежата от търговски обекти

09:13 | 12.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Петролният дистрибутор „Петрол” АД ще модернизира 80 от своите бензиностанции до края на 2008 г., съобщиха от компанията. Проектът ще бъде реализиран в рамките на втория етап от инвестиционната програма на дружеството.

Новите съоръжения се произвеждат по иновативен метод в заводски условия съгласно всички изисквания на Европейския съюз. Благодарение на модерната технология инвестицията в една бензиностанция е в пъти по-малка от правените до момента, а срокът за пускане на един обект в действие е скъсен до 20 дни, обясняват от „Петрол“.

Вторият етап от инвестиционната програма на дружеството предвижда до края на 2008 г. компанията да вложи 50 млн. лв. в модернизацията на мрежата от търговски обекти, в реализацията на проект за предлагане на алтернативни горива и в други проекти.

Официалният старт на начинанието беше даден в Балчик с откриването на първата бензиностанция „Петрол”, произведена чрез иновативната технология. В търговския обект е осигурено високотехнологично оборудване като модерни информационно-рекламни плазмени екрани и КИОСК терминали, които дават възможност на клиентите да ползват интернет, да прегледат електронната си поща и дори да си платят сметките за ток, вода и други комунални услуги по всяко време на денонощието.

В бензиностанцията се продават безоловни автомобилни бензини, Евродизел и газ пропан-бутан. Предлагат се и български и вносни моторни и трансмисионни масла, спирачни и охлаждащи течности, автокозметика, авточасти и аксесоари.

Мрежата от бензиностанции “Петрол” е най-голямата у нас и включва 470 търговски обекта на територията на цялата страна. В резултат на първия етап от инвестиционната програма на дружеството бяха реконструирани 100 от обектите.

За последно акциите на компанията се търгуваха на 8 юни, когато средната им цена отбеляза повишение от 0,60% до ниво от 3,35 лв. за брой.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:55 | 10.09.22 г.
fallback